KANAPKI Z PIECZONĄ WOŁOWINĄ I KREMOWYM CHRZANEM / ROAST BEEF WITH CREAMY HORSERADISH CANAPES

23:56

Kanapki z Pieczoną Wołowiną i Kremowym Chrzanem / Roast Beef with Creamy Horseradish Canapes


Canapes - małe eleganckie kanapki (na 1-2 kęsy) podawane na zimno. Szybkie w przygotowaniu. Perfekcyjna przekąska na przyjęcie. Bazą kanapek jest kawałek chleba, bagietki bądź ciasta kruchego. 


Składniki:

  • chleb lub bagietka cienko pokrojona
  • ½ kubka kwaśnej śmietany
  • 3 łyżki tartego chrzanu 
  • 150g cienko pokrojonej w plastry pieczonej wołowiny 
  • garść sałaty rukoli
Wykonanie:

  1. Chleb lub bagietkę lekko tostujemy.
  2. Mieszamy razem w małej misce  chrzan ze śmietaną.
  3. Każdy kawałek pieczywa smarujemy kremowym chrzanem. 
  4. Na chrzan układamy 1 lub 2 listki rukoli, a na rukole  pół plasterka pieczonej wołowiny.
  5. Na samym końcu posypujemy każdą kanapkę szczyptą grubo mielonego pieprzu. 
    Smacznego!!1

Jeśli lubimy bardziej wyraźny smak sosu chrzanowego, możemy zmienić proporcje chrzanu i śmietany w stosunku 1:1 uzykując intensywniejszy smak.




















You Might Also Like

0 komentarze

Popularne Posty

Polub mnie na facebooku

.

Flickr Images